Featured Books

Atman van Leo Henri Ferrier

Na zijn studies in Europa keert een Surinaamse jongeman terug naar zijn geboorteland en tracht daar met zijn Afro-Aziatische afkomst, zijn westerse ervaringen en oude herinneringen tot een innerlijke harmonie te komen.

Buy This Book

De Tapoe van Rappa

Bij het graven in de tuin, blijkt er onder de wortels van een oude boom meer te zitten dan alleen aarde. Een oud familiegeheim moet worden opgelost.

Buy This Book

Die revolutie niet begrepen van Cynthia Mc Leod

Rita, een doorsnee Surinaamse vrouw beleeft het allemaal en zit er middenin. Ze houdt een dagboek bij, eigenlijk begonnen om haar scheidingsfrustraties van zich af te schrijven, maar allengs verandert het en schrijft ze op wat er gebeurt, wat haar familie en vrienden meemaken, wat ze voelt en denkt tijdens ‘de revolutie’, vooral omdat haar zoon rechtstreeks bij alles betrokken raakt, aangezienr hij in het begin van die omwenteling toevallig dienstplichtig militair is.
Via Rita beleven we de hoop, de frustraties, het verdriet en de onmacht van de Surinaamse bevolking in deze veelbewogen periode.

Buy This Book

Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez (geboren te Aracataca op 6 maart 1927 – gestorven te Mexico-Stad op 17 april 2014) was een Colombiaans schrijver. Márquez is een van de belangrijkste Spaanstalige en Latijns-Amerikaanse schrijvers. Hij won in 1982 dan ook de Nobelprijs voor literatuur. Hij was naast schrijver, ook journalist en actief in de politiek. Márquez wist boeken te schrijven waar de mensen in Latijns-Amerika zich voor het eerst helemaal in konden vinden: zijn verhalen gingen over typische Latijns-Amerikaanse gezinnen en personen, burgeroorlogen en bijgeloof. Zijn bekendste werk Honderd jaar eenzaamheid (1972). Qua schrijfstijl past Márquez onder het magisch realisme, waarbij realiteit en dingen die onmogelijk kunnen gebeuren op de een of andere manier met elkaar verbonden zijn.

Bekijk onze collectie García Márquez boeken