Reading Resources

Wij gaan lezen!

Wij gaan lezen! Atlantis Books and More wilt graag meer mensen zien lezen en leren. Naast het verkopen van boeken proberen we op onze eigen manier literatuur toegankelijk te maken en lezen te motiveren. Op deze page zal je resources, tips en informatie vinden over lezen, boeken, en leescultuur.

Wij gaan nog meer lezen in 2023! We hopen dat jullie ook meedoen met dit goede voornemen. Doe mee en samen halen we onze leesdoelen voor 2023

Gratis boeken online vinden en lezen

Heel veel boeken zijn online te vinden en ook te lezen! Je kan een e-book lezen met een e-reader, maar veel telefoons hebben ook een app waarmee je de ebooks kan lezen. En een ebook in pdf format, kan je gewoon van je scherm lezen. Wat houd je nog tegen!

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) 
Op deze website vind je een digitale collectie van teksten uit de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis, van de vroegste tijd tot heden.

Veel boeken zijn ook gratis digitaal te verkrijgen, omdat deze in het publiek domein zijn gekomen, of beschikbaar worden gesteld. Deze kan je vinden onder andere op de volgende websites:
Standard Ebooks

Project Gutenberg

Ask a librarian

Indien u een specifiek boek zoekt kunt u uw zoekvraag appen naar ons, op het bekende nummer +597 840-5154. Wij checken bij onze samenwerkende bibliotheken en komen bij u terug met een verwijzing. Dit is vrijblijvend. Lees hier meer over onze Book Community